Το αγαθό της υγείας είναι κεκτημένο μιας συντεταγμένης δημοκρατικής κοινωνίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.3.19

Το αγαθό της υγείας είναι κεκτημένο μιας συντεταγμένης δημοκρατικής κοινωνίας

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ»     

Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ/ΔΟΔ Α΄(γραφείο ελέγχου υγειονομικών δαπανών) με θέμα «αποζημίωση ειδικών θεραπειών» αναφέρεται ότι πλέον άλλαξε ο τρόπος που θα αποζημιώνονται τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για όσα από τα τέκνα τους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα υγείας. Δυστυχώς δημιουργούνται αντικειμενικά προβλήματα στην εφαρμογή της διαδικασίας αλλά και στα ποσά των αποζημιώσεων που θα λαμβάνουν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς μειώνονται σημαντικά ο αριθμός των συνεδρίων και οι συνάδελφοι  που αντιμετωπίζουν αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση θα αναγκασθούν να επιβαρυνθούν επιπλέον με ότι αυτό συνεπάγεται  σε μια περίοδο βαριάς οικονομικής ύφεσης. Όταν επιβάλλεται να γίνουν συνεδρίες (λογοθεραπείας) στα παιδιά, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες θα πρέπει να γνωματεύσει παιδοψυχίατρος και κατ’ εξαίρεση στις παραμεθόριες περιοχές ψυχίατρος ενηλίκων. Το κάθε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κάθε μήνα θα πρέπει να βρει ιδιώτη παιδοψυχίατρο ή να κάνει ολόκληρο ταξίδι με δικά του έξοδα να βρει δημόσιο παιδοψυχίατρο διαθέσιμο για να συνταγογραφηθεί η αγωγή στο στέλεχος του βιβλιαρίου του παιδιού και να προσκομισθεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο όπως προβλέπεται στην Υπηρεσία ώστε να αποζημιωθεί.Επιβάλλεται :
  • Να μην μειωθούν τα ποσά και ο αριθμός των συνεδριών στις ειδικές θεραπείες των παιδιών των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ώστε να μην επιβαρύνουν επιπλέον τις οικογένειες των συναδέλφων που έτσι κι αλλιώς δοκιμάζονται .
  • Λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας ότι η ειδικότητα του παιδοψυχίατρου σπανίζει στα Δημόσια Νοσοκομεία στην εν λόγω παράγραφο να προστεθεί ‘’πως όταν δεν υπάρχει δημόσιος παιδοψυχίατρος στο νομό ή στο νησί που διαμένει το στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τότε να μπορεί να γνωματεύει δημόσιος ψυχίατρος ενηλίκων’’ όπως ίσχυε ως τώρα.
Το αγαθό της υγείας είναι κεκτημένο μιας συντεταγμένης δημοκρατικής κοινωνίας, ειδικά για τα παιδιά  οφείλει η πολιτεία να διευκολύνει κάθε διαδικασία και όχι το αντίθετο. . ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Π.Λ.Σ.Ν.Π. ΚΑΠΑΚΛΗΣ Β.

Πηγή hcgunion.gr