Καρέ-καρέ η διάσωση τριών ανηλίκων ανοιχτά της Σητείας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.6.19

Καρέ-καρέ η διάσωση τριών ανηλίκων ανοιχτά της Σητείας

Μια πραγματική μάχη με τα κύματα έδωσαν όπως αποδείχτηκε και από το αποκαλυπτικό video του Λιμενικού Σώματος, οι τρεις νεαροί άντρες που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά σε θαλάσσια περιοχή της Σητείας με αποτέλεσμα να βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.
Ο έντονος κυματισμός που επικρατούσε στην περιοχή «Άκρας Βαμβακιάς» εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες τα τρία άτομα.
Στο βίντεο καταγράφεται καρέ καρέ η επιχείρηση του Λιμενικού και συγκεκριμένα του αλιευτικού σκάφος Γιαννάκη που με αυταπάρνηση και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατάφερε να διασώσει τους λουόμενους που κινδύνευαν να πνιγούν από τα μανιώδη κύματα.
Με την συνδρομή και του περιπολικού σκάφους,  τα τρία άτομα μπήκαν ασφαλή στο αλιευτικό και επέστρεψαν στην ακτή έχοντας ωστόσο βιώσει μια πολύ άσχημη εμπειρία προηγουμένως και με δεδομένο ότι στην περιοχή επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι που δημιουργούσαν τρομακτικούς κυματισμούς.
Ο Λιμενάρχης Σητείας, υποπλοίαρχος Λ.Σ Ψαράκης Ιωάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Πολλά συγχαρητήρια τόσο στο πλήρωμα του πλωτού του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-148 για την αμεσότητα που επέδειξε, όσο και στην άμεση επέμβαση των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σητείας, όπου με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ικανότητας χειρισμών, αξιολόγησης υπάρχουσας κατάστασης, και αποτελεσματικότητας, φέραν σε συνδυασμό με το Α/Κ “ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ”, άρτιο αποτέλεσμα, και επέδειξαν για άλλη μια φορά επαγγελματισμό, ζήλο, και υπευθυνότητα.
Πολλά συγχαρητήρια και στον κυβερνήτη του αλιευτικού, όπου με αυταπάρνηση και μεγάλη ναυτική ικανότητα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πλησίασε τους λουόμενους και ενώ αυτοί βρίσκονταν μέτρα από την βραχώδη ακτή, υπό την καθοδήγηση του Ανθυποπλοιαρχου ΛΣ ξενικακη Ιωάννη, πραγματοποιήθηκε η ασφαλής περισυλλογή τους.
ΕΥΓΕ, στο πλήρωμα του πλωτού, ΕΥΓΕ, στον συνάδελφο Ξενικάκη και στα στελέχη της βαρδιας, και ευχαριστώ θερμά από καρδιάς τον κυβερνήτη του αλιευτικού “ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ”».
Αναλυτικά το δελτίο Tύπου του Λιμενικού:
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σητείας, για τρεις παρασυρόμενους κολυμβητές  στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ”.
 Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ “ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ” Λ.Σ. 139 το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τους ανωτέρω ανήλικους κολυμβητές, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί εντός μικρού όρμου Άκρας Βαμβακιάς.
 Στη συνέχεια, ανωτέρω Α/Κ σκάφος μετέφερε τους εν λόγω κολυμβητές στο λιμένα Σητείας, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία τους.
Πηγή: neakriti.gr