Επίσκεψη της Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.7.19

Επίσκεψη της Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

 Επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε σήμερα η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας κα. Ana Santos Pinto, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμάτιο Ράπτη. 
   H κα. Υφυπουργός συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Πορτογαλίας στην Αθήνα κ. Rui Manuppella Tereno, τον Αρχηγό της Ναυτικής Αστυνομίας της Πορτογαλίας Αντιναύαρχο κ. Luis Sousa Pereira και λοιπούς Αξιωματούχους, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α’ Υπαρχηγός του  Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ.  Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Ιωάννης Αργυρίου και επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., η Υφυπουργός της Πορτογαλίας, ενημερώθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και για τα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας της Πορτογαλικής Ναυτικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή. 
    Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης και στο Διεθνές Συντονιστικό Κέντρο του Frontex (International Coordination Centre- I.C.C.). 
     Η επίσκεψη της πορτογαλικής αντιπροσωπείας ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες στη Λέσβο, όπου και θα συναντηθεί με το πλήρωμα του σκάφους της Πορτογαλίας, το οποίο επιχειρεί στο ανατολικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», συνδράμοντας στις προσπάθειες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών στη χώρα μας.