Ισπανία: 7 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά του Λανθαρότε - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.11.19

Ισπανία: 7 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά του Λανθαρότε

Σε επτά αυξήθηκε ο απολογισμός από το ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε, μετά τον εντοπισμό σήμερα δύο ακόμη πτωμάτων, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης. Τέσσερις άλλοι μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Ανασύραμε δύο πτώματα το πρωί», δήλωσε ο Ισίντορο Μπλάνκο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης του νησιού που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νήσων στο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

«Έχουμε ανασύρει ήδη επτά πτώματα (από χθες) και έχουμε διασώσει τέσσερις» μετανάστες, πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται με δύο ελικόπτερα και πολλά πλοία, παρά τις πολύ δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες «με κύματα τεσσάρων ή πέντε μέτρων».

Όπως δήλωσαν διασωθέντες, περίπου 15 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοιάριο το οποίο απέπλευσε την Παρασκευή, όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η χώρα καταγωγής τους ή η ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στα Κανάρια Νησιά από τη βορειοδυτική Αφρική φέτος.